21. nov 2012

pöörded

No tere. Ma väga vabandan, et ma ei ole siin tükk aega midagi uuendanud. Ostsin eelmine nädal endale uue raamatu ja just lõpetasin ühe peatüki lugemise, pesin köögis nõusid ja endalegi tuli isu midagi kirjutada. Ja kuna ma VÄGA hästi tean, et blogi on unaruses, siis võtan asja käsile.

Vahepeal on nii palju uut juhtunud.

Kui ma suvel veel Eestis olin, pakkus Anni juhataja mulle tööd, sel hetkel oleksin pidanud juba järgmisel nädalal Londonisse sõitma, aga see kõik tuli nii äkki ja ma ütlesin selle pakkumise ära. Mainiks, et ma tunnen Anni juhatajat eelmisest aastast saati, kui Annil külas käisin. Viisin ta juhatajale Vana Tallinna likööri ja komme (tänutäheks, et ta lasi Annil mõned päevad minuga linna peal käia. ;) ) Igatahes, nüüd on nii, et ma töötan Dobi (juhataja) ja Anniga koos. Kuidagi jube äkki juhtus kõik.
Mulle anti nädal aega mõtlemiseks, kas ma tahan seal töötada. Viimasel õhtul otsustasin siiski, et ütlen selle ära. Miks? Ma ei tea, aga nüüd tean seda, et see on lihtsalt mega võimalus mulle. Arutasime Anniga seda, või noh, mina alguses punnisin vastu, sest mul puudub enesekindlus ja julgus, mina ainult vingusin vastu: "Ma ei oska ju, ma ei julge, ma ei teaaa..." Ann rääkis rahulikult, et see annab mulle palju plus punkte kui ma olen ametlikult töötanud (esimene töö ei olnud ametlik) ja ma saan CV-d täiendada ja mis kõige olulisem- ma saan uusi kogemusi, keelt arendada. Karta on, et ma lõpuks nõustusin ja siiani ei kahetse. Millega siis pood tegeleb? Kehahooldustooted, kreemid, lõhnad. Ja mina olen siis nö jõulutöötaja seal poes. Esmaspäeval käisin ühe teise uue töötajaga (Nina, kes on Makedooniast) koolitusel. Kokku oli meid "uusi" seal 11 ja koolitaja oli nii äge naisterahvas, ta kohe andis motivatsiooni juurde!

Mis eelmisest tööst sai? Hmm, ausaltöeldes ma ei tea, mis toimub. Kuna uues kohas ma olen osalise tööajaga, jäi jutt, et saan kahe koha peal käia. Kuid eelmises kohas pole ma üle 2 nädala käinud. Sellega on üldse keeruline teema. Ja ausaltöeldes meeldib uus koht mulle 100 korda rohkem. :) Sinna on lausa hea minna. Esimene töökoht, kuhu ma lausa ootan minemist. Olengi nüüd homme ja ülehomme tööl. :)

Ja seoses uue ametliku töökohaga, pidin ma endale pangakaardi tegema. Nalja sai selle tegemisega, oehjumal. Ann rääkis ära, millisesse panka minna ja et seal peaks keegi seisma ja ma peaksin ütlema, et soovin pangakonto avada jne. Läksin siis panka kohale. Seisin seal ees nagu mingi töllakas. Ei mingeid järjekorranumbreid, mingid inimesed istusid seal oma boksides, ei ühtegi inimest mind tervitamas. Astusin pangast välja, sest ma ei osanud ausalt midagi seal ette võtta. Helistasin Annile. Kõne nägi välja umbes selline:
           Mina: Tsau, kuule ma olen siin panga ees praegu... tead ma ei oska...
           Ann: Mida sa ei oska? Mine lihtsalt sinna ja küsi kelleltki.
           Mina: Siin ei ole kedagi! Per*se küll...
           Ann irooniliselt: Pangas ei tööta täna ühtegi inimest, tahad öelda?
           Mina naerma pursatades: On küll, aga kõik istuvad oma boksides ju...
           Ann: Lihtsalt mine sisse ja küsi. Mida mina nüüd tegema pean?
           Mina: Ma ei tea.. okei... ma lähen vaatan... tsau.


Sattusin ühe musta muheda tüübi otsa, kes siis minuga tegelema hakkas. Andsin oma passi ja vastasin erinevatele küsimustele. Sain hakkama, juhuu. Online pangas saan nüüd tegeleda, aga pangakaart pole siiani kohale jõudnud. Olen selle tüübi juures juba 3 korda käinud. Eile käisin ka ja jutt jäi nii, et homme ma peaksin helistama talle ja küsima kas kaart on kohal, et ma igakord kohale ei peaks tulema ja sama targalt ära minema. Eks ma siis homme helistan talle.

Muidu läheb elu tavaliselt. Aeg läheb siin ikka väga kiiresti ja nädalad lihtsalt lendavad mööda. Ulmeline.
Vabadel päevadel käime erinevates linnaosades uudistamas. Ükspäev tegime mingi ilge tiiru kesklinnas peale...jalad valutasid ikka mõnuga. Käime ikka vaatamisväärsusi uurimas, erinevates muuseumides ja huvitavates kohtades. Alles käisime ühel turul...selle kohta ei saa väga tegelikult turg öelda, sest mul tuleb kohe Pärnu Vana turg silme ette, haisev ja vanainimesi täis..:D Mitte, et mul vanainimeste vastu midagi oleks.
Seal "turul" müüdi igast ägedaid asju aga mul oli rahakotis ainult 20 naela sularaha ja ma ei hakanud sealt endale midagi kokku ostma. Lihtsalt vaadata on ka äge. :)

Praegu on ilm tormiks keeranud, aken on vihmapiisku täis ja lehed lendavad. Fuh, vastik. Loodan, et homne hommik on normaalne. Ühel hommikul tööle jalutades oli eriti hea ilm; päike paistis, soe, kollased lehed puude otsas. Selline tunne tekkis, et võtan mantli seljast ja jalutan kampsuniväel tööle. A ma ei teinud seda.

Aga praeguseks kõik,
ja koduigatsus on ikka peal.